Wilt u zijwindschermen bestellen? Klik hier en ga direct naar onze webwinkel

 

Montagehandleiding Climair, Heko of Aeroplus zijwindschermen.

Hieronder vind u een duidelijke fotobeschrijving die u helpt bij het monteren van uw zijwindschermen. Stap voor stap wordt u aan de hand van duidelijke foto's getoond hoe u eenvoudig zelf uw zijwindschermenset monteerd in uw auto.

De in deze handleiding gebruikte beelden zijn afkomstig van Heko, maar gelden natuurlijk net zo goed voor Clim Air zijwindschermen.

Stap 1.

Maak de raamsponning en de bovenkant van de ruit vrij van vuil en vettigheid.

Zijwindschermen monteren stap 1

Stap 2.

Wanneer aanwezig verwijdert u voorzichtig de beschermfolie van de 3m tape die is voorgemonteerd op de zijwindschermen.

Zijwindschermen monteren stap 2

Stap 3.

Plaats de onderzijde van het windscherm eerst aan de kant van uw achteruitkijkspiegel op het raamrubber. Let er op dat het scherm voldoende ver naar beneden valt.

Zijwindschermen monteren stap 3

Stap 4.

Vervolgens kunt u het zijwindscherm nu omhoog bewegen zodat deze in de raamrubber valt aan de spiegelzijde van de autodeur.

Zijwindschermen monteren stap 4

Stap 5.

Steek nu het windscherm met de dunne kant in het raamrubber in de bovenste hoek van uw autodeur. Let er op dat u de eventueel aanwezige 3M tape niet beschadigt.

Zijwindschermen monteren stap 5

Stap 6.

Controleer of de pasvorm en lengte van de geleverde windschermen correct is. Wees niet ongerust wanneer u wat kracht moet gebruiken om de windschermen te plaatsen, dit is normaal. Wanneer de schermen niet genoeg onder spanning gemonteerd zitten zullen deze losraken.

Zijwindschermen monteren stap 6

Stap 7.

Nu wordt het iets spannender, u dient het windscherm nu zo te buigen dat deze over de hele lengte in het raamrubber kan schuiven. Dit hoeft niet in 1x maar kan in kleinere stapjes. Gebruik hiervoor altijd twee handen en vooral geen harde voorwerpen zoals schroevendraaiers. Deze kunnen het windscherm beschadigen of zelfs laten scheuren. Door de onderzijde van het scherm naar u toe te buigen wordt het eenvoudiger om de bovenzijde in het rubber te schuiven.

Zijwindschermen monteren stap 7

Stap 8.

Tenslotte zorgt u nu dat u wanneer aanwezig de 3M tape voldoende ver in de rubbersponning schuift en drukt u deze goed aan.

Zijwindschermen monteren stap 8

Stap 9.

Voor de meeste auto's bent u nu klaar en herhaalt u bovenstaande stappen voor de andere kant van uw auto. Zijn er echter clips aanwezig in de verpakking dan dient u deze nu nog te monteren.

Zijwindschermen monteren stap 9

Stap 10.

Controleer of de clips meegeleverd zijn en plaats deze zonodig. De clip is aan 1 kant voorzien van een puntje. Deze moet naar binnen wijzen (niet aan de kant van het windscherm maar binnenkant van de deur)

Zijwindschermen monteren stap 10

Stap 11 en 12

Gebruik een plat voorwerp zoals een grote schroevendraaier of bijvoorbeeld een bankpas om de clip in de sponning te drukken. De clip komt achter het windscherm, boven het raam aan de achterkant van uw autodeur.

Zijwindschermen monteren stap 12

Stap 13

Neem een stapje terug en bekijk het resultaat. Uw windscherm is netjes gemonteerd! Herhaal dit procede aan de andere kant van uw auto en eventueel ook voor de achterramen.

Zijwindschermen gemonteerd op auto