Zijn trillende velgen altijd op te lossen met centreerringen?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: Niet altijd! Er zijn namelijk een heel uiteenlopend aantal redenen te bedenken waarom uw velgen trillen onder de auto. Het is echter altijd aan te raden uw velgen met centreerringen te monteren.

Wanneer u namelijk geen goed passende centreerringen in uw velgen monteerd, zal de kans zeer groot zijn dat de wielen niet goed centreren op de wielnaaf van uw auto. Daardoor is het mogelijk dat u velgen niet precies in het midden van de wielnaaf gemonteerd worden en daardoor trillen in het stuur of door de stoel van uw auto.

Hoe weet ik of ik centreerringen moet monteren in mijn velgen?

Wanneer moet ik centeerringen monteren is een veelgestelde vraag van onze klanten. Het antwoord hierop is wellicht eenvoudiger dan u verwacht. De term centreerring is eigenlijk niet helemaal correct, vulringen zou in veel gevallen een betere benaming zijn. Want het enige dat een centreerring doet is het verschil in diameter van de velgnaaf en de naaf van uw auto opvullen. Wanneer het naafgat van de velg die u wilt monteren dus GROTER is als de naaf van uw auto.

TPI centreerring gemonteerd in de velg