Mijn Garage
Uw garage is leeg
Zoek uw auto

Zoeken op kenteken

Zoeken op Automodel
U heeft nog geen auto geselecteerd. Geef uw kenteken op in het formulier om pasklare producten te zien

Jouw auto verlagen met maximale verstelvrijheid - BC Racing

BC Racing DealerBC-Racing levert schroefsets die een aantal zaken met elkaar gemeen hebben. Een zeer hoge kwaliteit demperolie, een perfecte afwerking en maximale vrijheid in het afstellen van de ophanging van jouw auto. Hieronder vind je een overzicht van de diverse BC schroefset types die leverbaar zijn bij ons.

Naast alle schroefsets vind je bij ons ook de losse onderdelen zoals de range extenders waarmee je eenvoudig de demping kunt verstellen zonder dat je interieurdelen van je auto moet demonteren om bij de schokbrekers te komen.

BC Schroefset online bestellen

 

 

BR Series BC-Racing Schroefset - Straat en Circuit

BC Racing BR Serie schroefsetDe BR serie schroefset is voorzien van een 46mm dikke zuigerpen in een 53mm dik demperhuis om een maximale hoeveelheid olie te kunnen huisvesten. Wanneer een schokdemper zijn werk doet wordt deze olie heter.

Hoe heter de olie, hoe minder goed de schokdemper zijn werk kan doen. Doordat deze dempers een zeer grote hoeveelheid olie kunnen bevatten met dank aan bovengenoemde constructie word de olie een stuk minder snel heet en behoud de demper zijn karakterstiek ook na lange ritten.

BC Racing gebruikt alleen de best beschikbare olie in haar schokdempers waardoor in combinatie met de grote demperdiameter ook tijdens zware en langdurige belasting de auto geen grip verliest en de dempers onveranderd hun werk blijven doen.

 

Meer lezen over de specificaties van de BR-serie BC schroefset.

 

RM Series BC-Racing - Upside Down (inverted) schokdemper voor Circuit gebruik

BC Racing RM Serie SchroefsetDe BC Racing RM series hebben een unieke "inverted" monotube schokdemper aan de vooras, en wanneer mogelijk op de specifieke auto ook aan de achteras. Deze sets zijn natuurlijk voorzien van alle verstelmogelijkheden en een perfecte afwerking die je bij alle BC Racing schroefsets vind. Het grootste verschil is de omgekeerde demperfunctionaliteit die een aantal grote voordelen met zich meebrengt.

Het grootste voordeel van een upside down schokdemper is dat het ongeveerde gewicht ( het gewicht van de wielophanging + velgen etc. dat kan bewegen onder uw auto) wordt flink verlaagd door het olie en gasreservoir aan de kant van de carroserie te plaatsen. Een laag ongeveerd gewicht zorgt ervoor dat de ophanging veel sneller (en makkelijker) kan reageren op oneffenheden in het wegdek waardoor de grip van uw banden langer en beter behouden blijft.

 Meer lezen over de specificaties van de RM-serie BC schroefset.

 

ER Series BC-Racing Schroefset - met Extern Olie reservoir.

BC Racing ER SchroefsetBC Racings vlaggeschip en de meest uitgebreide verstelmogelijkheden van alle schroefsets in het gamma. Met het externe olie reservoir verstel je de demping en compressie van de demper onafhankelijk van elkaar. Natuurlijk voorzien van alle andere opties die je ook vind op de reguliere lijn van BC maar met het grote voordeel van een extern oliereservoir (nog lagere olietemperaturen) en een snellere meer uitgebreide verstelmogelijkheid waardoor het verstellen van de set naar uw eigen voorkeur in ingebouwde toestand nog makkelijker is.

Door het toevoegen van een extern oliereservoir wordt de oliecapaciteit nog verder vergroot en doordat het reservoir los hangt van de demper koelt deze ook nog eens makkelijker af. Hierdoor blijft de olietemperatuur nog vele malen lager onder zware belasting, wat zorgt voor een perfect consistente viscositeit (vloeibaarheid van de olie) waardoor zelfs onder de meest extreme omstandigheden de dempers perfect blijven functioneren.

 

Meer lezen over de specificaties van de ER-serie BC schroefset.

 

V1 Series BC-Racing Schroefset - Straat en Circuit

BC Racing V1 SchroefsetDe V1 serie schroefset is voorzien van een 44mm dikke zuigerpen in een 50mm dik demperhuis om een maximale hoeveelheid olie te kunnen huisvesten. Wanneer een schokdemper zijn werk doet wordt deze olie heter. Hoe heter de olie, hoe minder goed de schokdemper zijn werk kan doen. Doordat deze dempers een zeer grote hoeveelheid olie kunnen bevatten met dank aan bovengenoemde constructie word de olie een stuk minder snel heet en behoud de demper zijn karakterstiek ook na lange ritten.

BC Racing gebruikt alleen de best beschikbare olie in haar schokdempers waardoor in combinatie met de 44mm demperdiameter ook tijdens zware en langdurige belasting de auto geen grip verliest en de dempers onveranderd hun werk blijven doen.

Meer lezen over de specificaties van de V1-serie BC schroefset.

Wij gebruiken cookies. Door deze website te gebruiken accepteert u dat we cookies gebruiken om uw gebruikerservaring te verbeteren. Info
x