Mijn Garage
Uw garage is leeg
Zoek uw auto

Zoeken op kenteken

Zoeken op Automodel
U heeft nog geen auto geselecteerd. Geef uw kenteken op in het formulier om pasklare producten te zien

Riemen en Distributie

De multiriem of V-snaar van de auto vervangen is van tijd tot tijd noodzakelijk om te voorkomen dat u last krijgt van piepende riem geluiden of in het ergste geval een gebroken multiriem die er voor zorgt dat de dynamo of stuurbekrachtiging niet meer werkt. U vind bij ons een uitgebreid assortiment riemensets compleet met spanrollen en looprollen om te voorkomen dat u stilvalt onderweg. Een multiriemset wordt compleet geleverd met de nodige spanrollen en looprollen om deze in een keer compleet te vervangen.

Distributieriem of distributieketting

De distributieriem of ketting is de belangrijkste verbinding in uw motor en zorgt ervoor dat de nokkenassen meedraaien met de krukas. Vaak zijn er nog meer aangedreven onderdelen zoals bijvoorbeeld de waterpomp of de oliepomp die door de distributieriem aangedreven worden. Bij de meeste auto's met distributieketting is het niet noodzakelijk deze op een precies aantal kilometers te vervangen zoals bij een distributieriem wel het geval is (bijv. iedere 90.000KM). De distributieketting wordt doorgaans vervangen wanneer deze lawaai begint te maken. Dit is meestal het gevolg van versleten kettinggeleiders of een defecte kettingspanner.

Rollen en Poelies

Wanneer

Wij gebruiken cookies. Door deze website te gebruiken accepteert u dat we cookies gebruiken om uw gebruikerservaring te verbeteren. Info
x