Mijn Garage
Uw garage is leeg
Zoek uw auto

Zoeken op kenteken

Zoeken op Automodel
U heeft nog geen auto geselecteerd. Geef uw kenteken op in het formulier om pasklare producten te zien

ARP Fasteners - Voorwinden Parts

ARP bouten en studs

Om succesvol te zijn moet je een product verkopen dat een probleem oplost. In 1968 zag Gary Holzapfel dat veel van zijn vrienden motoren opbliezen door afgebroken of uitgerekte bouten in diverse componenten.

Op dat moment was er geen enkel bedrijf dat kon voorzien in bouten die de grote stress in racemotoren aankonden. Holzapfel, die op dat moment nog bij een bedrijf werkte dat onder meer bouten en moeren fabriceerde voor gebruik in de ruimtevaart,  zag zijn kans en begon het bedrijf ARP (Automotive Racing Products). Na zijn start in de garage achter zijn huis is het bedrijf explosief gegroeid en tegenwoordig heeft het 5 vestigingen door Amerika met een gezamelijke oppervlakte van 12.000 m2

ARP maakt naast bouten voor vervanging van originele applicaties in performance motoren ook speciale bouten voor onder meer de Formule 1, Indy Car, NASCAR en NHRA drag racing.

Moet ik ARP bouten gebruiken in mijn motor?

Veel motorbouwerszijn er al lang achter dat valse zuinigheid vaak duur betaald wordt. Wanneer u uw motor voorziet van gesmede zuigers, speciale drijfstangen en nieuwe lagers zijn de meeste kosten tenslotte reeds gemaakt.

Door het gebruik van ARP bouten weet u zeker dat de nieuwe bouten niet zullen rekken, breken of torderen door het toegenomen vermogen. Zo zal uw koppakking langer heel blijven en uw blijven drijfstangen stevig aan de krukas vast. Uiteindelijk is het een investering in duurzaamheid en behoud van duurdere componenten in uw motorblok.

Wat is het verschil tussen ARP bouten en "gewone" nieuwe bouten?

De voordelen van ARP bouten ten aanzien van OEM vervanging of originele bouten op een rijtje:

 

  • Gehard en gesmeed staal
  • Geen stress in de bouten of gietfouten
  • Perfect schroefdraad - veel contactoppervlak
  • Getest in extreme omstandigheden  zoals Formule 1 motoren

ARP bouten online bestellen

Wij gebruiken cookies. Door deze website te gebruiken accepteert u dat we cookies gebruiken om uw gebruikerservaring te verbeteren. Info
x